Κοπή της Πίτας του Συλλόγου 2018

Ήρθε και η μέρα της Πίτας μας! Οι προσπάθειες των προηγούμενων ημερών κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί και γύρω στις 10 το πρωί ήταν όλα έτοιμα. Η αίθουσα ATLAS του ξενοδοχείου President στολισμένη και κατάφωτη, τα τραπέζια στρωμένα, όλοι του ΔΣ στις θέσεις τους κι ο κόσμος που ερχόταν σιγά-σιγά, ένοιωθε τον γιορταστικό τόνο της μέρας.

Παρά τον δυνατό αέρα και το κρύο του Γενάρη σε λίγο η αίθουσα γέμισε με 200 περίπου συμπατριώτες και φίλους του Συλλόγου. Η γιορτή άνοιξε με την είσοδο της ομάδας των καλαντιστών με τον Γιώργο Γκελντή στην τσαμπούνα, τον Κώστα Καστανιά στο τουμπάκι και τους Γιάννη Κυδωνιέα και Νίκο Κορωναίο στο τραγούδι. Οι τυπικές διαδικασίες, χαιρετισμοί κλπ δεν κράτησαν πολύ και ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου πατήρ Νικόλαος, συνεπικουρούμενος από τον Βασίλη Ραγκούση και τον Μανώλη Χανιώτη, έψαλαν την ευχή της ημέρας κι ευλόγησαν την πίτα. Τη σκυτάλη πήρε ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου μας Γιάννης Τζανετής που έκοψε την πίτα και μοιράστηκε σε όλους. Ο πρόεδρος καλωσόρισε, ευχαρίστησε τους παρισταμένους κι ευχήθηκε να είναι πάντα ο ιστορικός μας Σύλλογος ενωμένος και δυνατός, για το καλό του χωριού μας.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος και ο πρόεδρος της ΟΠΑΣ κ. Πατέλης. Ακολούθησε διάλειμμα για συζήτηση και σερβίρισμα κερασμάτων, μετά το οποίο έκανε είσοδο ομάδα Ποντίων που αναπαράστησαν το παραδοσιακό δρώμενο των Μωμόγερων. Στη συνέχεια η Ελένη Σκορδίλη-Μέλλιου έκανε μια σύντομη επετειακή ομιλία και η γιορτή τελείωσε με μια καινοτομική εμφάνιση ομάδας τενόρου (Θάνος Ζήσης, γιατρός ΩΡΛ), σοπράνο (Έλκυ Μπουκίου) και τριών μουσικών που ενθουσίασαν τους παρισταμένους με κλασσικά ξένα τραγούδια και αποσπάσματα από ελληνικές οπερέτες και παρέσυραν όλους σε τραγούδι και χορό. Ήταν ο καλύτερος τρόπος να τελειώσει η όμορφη αυτή μέρα.

Και του χρόνου!

Δείτε φωτογραφίες από την κοπή εδώ